What’s going on

25 september 2014

Vandaag zijn wij de trotse ouders geworden van onze tweede zoon Tim. Hij is in goede gezondheid geboren en wat is het een rustig en tevreden ventje.

27 augustus 2014

Ik ben nu 8 maand zwanger en voorlopig geen shoots meer voor mijn bevalling. Vandaag ben ik met Helen de hei op geweest om foto’s te maken van de bewegingsleer voor “Kom tot je doel!”.  Het was een prachtige dag met wel iets te veel zonlicht. We hebben er gelijk een mooie wandeling van gemaakt en ik heb zelfs nog wat moois meegenomen uit de natuur voor de babykamer.

21 augustus 2014

Ze is wat later geboren dan gepland maar wat is het een beauty. Nova is 5 dagen oud en we hebben twee hele mooie foto’s gemaakt voor het geboorte kaartje. Eentje van Nova alleen en voor de binnenkant van het kaartje een leuke foto met haar grote broer. We hebben gelijke een babyshoot gedaan en wat was het leuk met z’n allen op de foto. De foto’s zijn geweldig geworden en ik zal er een paar op de site zetten. Grote broer wou eerst niets weten van al het gedoe totdat hij zelf aan de beurt was, hij was een geweldig leuk en mooi modelletje en we hebben er in zijn enthousiasme nog wat extra gemaakt. Leuk om te zien dat kinderen toch bijdraaien als ze eenmaal gefotografeerd worden…..

7 juli 2014

We zitten nog midden in de verhuizing en verbouwing. Ik heb ondertussen wel hele leuke shoots mogen doen en de foto’s en de verslagen volgen snel op de site…….

11 juni 2014

Vanmiddag met een vriendin en dochter naar het park geweest om een leuk spontane foto te maken van 1,5 jarige Lylian. Deze wordt afgedrukt op een mok, een leuke verassing voor papa op vaderdag.  We hebben er maar gelijk een hele complete fotoshoot van gemaakt.

7 juni 2014

Hoe leuk is het om op het 50 jarig huwelijksfeest van opa & oma met de hele familie op de foto te gaan. Het weer was perfect, de locatie nog mooier en de sfeer geweldig. Wat een leuke sessie is het geworden met alle generaties.

31 mei 2014

Vanmorgen ben ik naar Julie geweest, ze is 9 dagen oud. Het was een hele leuke shoot om te doen samen met de trotse papa & mama. Mooie Julie was erg bewegelijk en bleef maar wakker. Na een voeding was ze iets rustiger en hebben we nog hele mooie foto’s kunnen maken met natuurlijk licht bij het raam.

20 maart 2014

Het is zover, mijn nieuwe site is online.  Ik wil nog wel het één en ander toevoegen maar het is een mooie nieuwe start.

17 maart 2014

Lieve newborn Hugo gaat vandaag op de foto. Hij is 11 dagen oud en een voorbeeldig modelletje. Wat slaapt hij heerlijk door en alles gaat aan hem voorbij.

16 maart 2014

Ik heb gemerkt dat ik toch echt wel wat extra licht kan gebruiken als de lichtinval bij de thuisshoots niet voldoende is. De eerste daglichtlamp met softbox is aangeschaft. Blij mee…

7 maart 2014

Milo is de gelukkige vandaag voor een newbornfotoshoot en echt nog een heel klein mannetje van 10 dagen oud. Hij is heel hongerig vandaag en we houden weinig tijd over om te shooten. We besluiten om de volgende dag nog een kleine sessie te doen. We zijn allemaal blij met het eindresultaat want wat hadden we mooi licht op deze mooie zonnige dag.

16 februari 2014

Het is tijd om mij weer meer met mij fotografie bezig te houden. Hiervoor ben ik leuke ideeën aan het uitwerken. Daarbij hoort natuurlijk een nieuwe frisse pakkende naam en wie weet kunnen jullie mij daarbij helpen. Als je een leuke naam weet mail mij die dan. Als ik jou naam gebruik krijg jij van mij een leuke shoot cadeau.

30 juni 2013

Vandaag een leuke collage gemaakt van onze zoon Nik die niet van zijn voetjes kan afblijven, zo grappig ook! Deze is natuurlijk toegevoegd aan zijn pagina.

20 juni 2013

De vraag kwam van Jan Ellenbroek, onze trouwambtenaar, kunstenaar en muzikant, om een foto te maken van hem en een grote snor van bijna een meter lang. Een hele leuke uitdaging en vandaag ben ik samen met manlief, Nik en camera naar zijn atelier geweest. Het is een hele leuke serie geworden en Jan heeft mij al door laten schemeren dat één van de foto’s gebruikt gaat worden voor zijn nieuwe liedjesboek waar hij mee bezig is. Ik kan ze dan ook nog niet plaatsen maar dat komt vast tegen die tijd.

1 mei 2013

De eerste fotoshoot van Nik geplaatst, en wat vond hij het leuk om naar die lens te kijken. Hij is bijna 3 maanden en wat een fotomodelletje is hij al. Trots zijn op ons ventje!

3 februari 2013

De geboorte van ons lieve ventje Nik. Hij krijgt natuurlijk een eigen map op de website. Ik denk dat als ik weer goed te pas ben er wel leuke plaatjes van hem geschoten gaan worden, het is zo’n mooi en leuk mannetje.

23 januari 2013

Zoals jullie misschien wel weten werkt mijn zus Marike als business analist bij Achmea, bij de divisie Pensioen & Leven. Een van de projecten waarin zij werkzaam is is genomineerd voor een DCM Award. Ze hebben mij gevraagd om het project in beeld te brengen en deze foto is gepubliceerd en gebruikt voor het project. Erg leuk dat ze ook gewonnen hebben. Achmea Pensioen & Leven kreeg 1420 punten van de jury en 466 stemmen van het publiek en werd hiermee de winnaar en liet hiermee KIWA en ASR achter zich.  http://www.documentwereld.nl/dcm_awards_2012/121/7943klant_centraal_in_communicatiestraat_over_kleine_pensioenen

17 oktober 2012

Yes, de site van Marjolein Koolman, Anthoinet Jansen,  Arja Sprengers en Mieke Hüner, is in de lucht. De foto’s had ik al eerder mogen maken tijdens een hele gezellige proefworkshop. Sinds Mei 2012 hebben zij een eigen Atelier waar we onze creativiteit uiten “Ons Ding”. http://www.atelieronsding.com/index.html

6 & 7 okttober 2012

Weer een bijzonder weekend voor A Sister’s Hope. Het gehele weekend onderweg om verslag te maken als vrijwilliger van de beide dagen. Er wordt weer 60 km gelopen voor het goede doel. Alle evenementen die door A Sister’s Hope sinds 2007 zijn georganiseerd hebben meer dan 3,5 miljoen euro opgehaald dat naar wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker is gegaan. De onderzoekers hebben zich gericht op betere diagnostiek, meer en betere individuele behandelingen en een genezing voorborstkanker. http://www.asistershope.org/index.php
Eindbedrag: € 510.000,= opgehaald voor borstkanker onderzoek. We did it!

29 september 2012

Samen met mijn zus Marike onderweg naar het B-last congres om de dag vast te leggen. Vandaag organiseert de Programmacommissie Erfelijke Borst- en Eierstokkanker van Borstkankervereniging Nederland (BVN) het vierde landelijke congres over erfelijke borst- en eierstokkanker.Het congres is voor iedereen met een (mogelijk) erfelijke of familiaire aanleg voor borst- en/of eierstokkanker, voor partners, familieleden en belangstellenden. http://www.brca.nl/ 

3 september 2012

Vandaag naar het Bonhoeffer college in Enschede om de portretfoto’s te maken van 1400 leerlingen. Samen met http://www.studiodekoapeldoorn.nl

31 augustus 2012

Vanmiddag naar de CSG De Heemgaard geweest om weer eens een paar klassen te portretteren samen met Vincent van Studio Deko.

3 juli 2012

Wat is het toch leuk om zelf dingen te maken en te bedenken. Vanavond hebben wij bij atelier “Ons Ding” een try out gehad om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor het geven van diverse Workshops. Wat een leuke avond hebben we met de oprichters Marjolijn Koolman en Mieke Huner  en 6 meiden gehad. Ik heb gelijk van de mogelijkheid gebruik gemaakt om een leuke set foto’s te maken voor de site die er zeker gaat komen. Meiden, bij deze….heel veel succes met de ideeën en creativiteit.

9 juni 2012

Het was weer tijd om de site een boost te geven. Mijn twitteraccount heb ik toegevoegd en diverse verbeteringen aangebracht in de mappenstructuur. Ook heb ik alle afbeeldingen verkleind naar 800 pixels en een watermerk toegevoegd om misbruik te voorkomen.

3 juni 2012

In de map Diversen heb ik een foto’s van Laos-Thailand toegevoegd.

27 mei 2012

Mijn  foto’s van A Sister’s hope staan bovenaan de site http://www.voorneputtenloopt.nl. Op zondag 9 september 2012 vindt de eerste editie plaats van de wandeltocht Voorne-Putten Loopt!. Zo hoopt de organisatiecommissie zoveel mogelijk geld in te zamelen voor A Sister’s Hope Nederland, onderdeel van de internationale stichting A Sister’s Hope die ingezameld geld rechtstreeks besteedt aan wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker.

17 mei 2012

Een heerlijk dagje DierenParkAmersfoort…natuurlijk zijn er mooie kiekjes gemaakt die ik toegevoegd heb bij de Dieren.

21 april 2012

Afgelopen weekend met de crew van Studio Deko Apeldoorn foto’s gemaakt bij de reünie van het Christelijk College Groevenbeek. Wij hebben ook klassenfoto’s van de oud-leerlingen gemaakt wat erg leuke resultaten opleverde. Het was leuk om met het gehele team weer eens op pad te zijn. De foto’s zijn na te bestellen op http://www.studiodekoapeldoorn.nl/bestel.html#

15 maart 2012

Heerlijk twee dagen naar Ameland, en natuurlijk de camera mee om mooie plaatjes te schieten. Ik heb ze in de map Natuur bij landschappen en Dieren toegevoegd. 

8 maart 2012

Sinds deze week ligt de flyer van Colour of Personal Branding ook bij de schoonheidsspecialist, het is een mooi en kleurrijk resultaat geworden. Zie Diverse -Vrije fotografie.

7 maart 2012

Vandaag een nieuw statief aangeschaft van Vanquard Millennium 3, helemaal blij mee.

6 februari 2012

De site van Julia Kool is klaar waar ik de fotografie van heb mogen doen. Het is een mooi geheel geworden en ik wens Julia ook veel succes met deze mooie site. Wil je weten hoe je het beste kunt overkomen? Dan kun je terecht bij Colour of Personal Branding in Weesp (zowel zakelijk als privé). Ik heb zelf ook een kleur advies gehad bij haar en kan dit iedereen aanraden. Erg leuk om te doen en je gaat naar huis met een persoonlijk advies en inzicht in kleuren die het beste bij jou passen. www.colourofpersonalbranding.nl

27 december 2011

De eerste publicatie met door mij gemaakte foto’s is een feit. In het magazine Vrouw in de Regio is een artikel verschenen geschreven door mijn zus Marike van Mourik over haar deelname aan het wandelevenement 60 Km Walk van A Sister’s Hope. Dit is een tijdschrift dat in de regio Deventer, Zutphen, Lochem, Doetinchem, Apeldoorn en omliggende gemeenten uigegeven wordt. (Download onderstaande file)

Vrouwinderegio dec2011.pdf
File Size: 1093 kb
File Type: pdf

Download File


18 oktober 2011

Picture

Een QR-code heeft Peter voor mij gemaakt, erg leuk om nu ook te hebben voor mijn site.

9 oktober 2011

Het was helemaal top en wat bijzonder ook! Gisteren en vandaag als fotograaf een reportage gemaakt voor A sister’s hope. De deelnemers hebben 800.000 euro opgehaald voor borstkankeronderzoek. Er is ook een foto geplaatst op de officiële site http://www.asistershope.nl. De foto’s heb ik bij hier onder Diverse geplaatst.

26 september 2011

De voorbereiding voor 8 & 9 oktober A Sister’s Hope is begonnen. We hebben vandaag met de grote groep vrijwilligers de dagen doorgenomen. Wat een leuke en enthousiaste club mensen….en ik mag ook mijn steentje bijbenen. Het gaat een mooi en emotioneel weekend worden.

25 september 2011

Vandaag een fotoshoot gedaan voor Colour of personal branding  De foto’s worden gebruikt voor op de site, deze is nog niet live. Ik ben ook erg benieuwd hoe het geheel gaat worden. Julia Kool is imagoadviseur & coach. Voel je mooi van binnen en buiten www.colourofpersonalbranding.nl.

28 augustus 2011

De scholen zijn weer begonnen en het is een drukke tijd voor de school fotografen. Er worden weer nieuwe klassenfoto’s en portretten gemaakt van de leerlingen. Voor mij een mooie kans om kennis op te doen bij wat basisscholen en het portretteren van een aantal klassen van het voortgezet onderwijs.

16 augustus 2011

We zijn al druk bezig met het voorbereiden van de Kunstroute van Ugchelen op 2 oktober. Het is erg leuk om foto’s uit te zoeken en te assisteren bij de fotoshoots. Het gaat een hele mooie expositie worden in “Huis nr 56”. http://www.kunstrouteugchelen.nl

25 juli 2011

Vandaag samen met Dees Bakker naar de Pelikaan Health & Racquet Club in Apeldoorn. Daar staat een presentatie van Studio Deko met een wand met daarop een foto, die hij van mij gemaakt heeft, geplaatst in een gatenprofiel. 

2 juli 2011

Een hele leuke fotoshoot gehad met drie kinderen in de leeftijd van 4 en 6 jaar. We zijn naar een speeltuin in Utrecht gegaan waar de kids heerlijk zichzelf kunnen zijn en tussendoor lekker konden spelen. De zon liet zich op z’n best zien wat het allemaal wel wat moeilijker maakte want er was veel kans op overbelichting. Gelukkig kwam er op het laatst toch wat lichte bewolking wat het fotograferen alleen maar ten goede kwam. We hebben een gezellige shoot gehad en de modelletjes hebben leuk geposeerd voor een foto voor Opa en Oma.

3 juni 2011

Vandaag een dag meegelopen met fotograaf Dees Bakker van Studio Deko Apeldoorn. Volgende week mag ik mee om te kijken hoe de schoolfotografie gedaan wordt en wellicht mag ik fotograferen.  http://www.studiodekoapeldoorn.nl

23 mei 2011

Mijn zus Marike gaat voor de tweede maal de uitdaging aan om de Walk 2011 te lopen voor A Sister’s Hope. Ze gaat  60 km wandelen met als doel geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek in Nederland naar borstkanker. Omdat ik ook mijn steun wil geven aan haar en Sister’s Hope heb ik kunnen regelen dat ik als vrijwilliger tot de ‘Official Photographers on the Walk 2011’ behoord!   Op naar 8 en 9 oktober 2011!

21 mei 2011

Vandaag een lichtgewicht zoomobjectief voor de professional aangeschaft, de Canon EF 24-105mm f/4L IS USM.  

6 mei 2011

De foto’s zijn toegevoegd van de theatertour van Kane ‘No Surrender’ van oktober 2010. Deze zijn gemaakt vanaf mijn zitplaats op rij 18 met een geleende lens Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III USM. 

27 april 2011

Mijn site is klaar, de eerste opzet staat online. Ik ben ontzettend blij met het resultaat, erg leuk dat ik nu mijn foto’s kan delen.