Fotosessie

Hoe gaat een fotosessie in z’n werk?

Een fotosessie op locatie is geschikt voor zowel gezinnen*, baby’s/kinderen, broers/zussen, zwangeren, lovers etc., maar ook solo te boeken. Het is een fotoreportage op een locatie van jullie keuze. Of dit nou een bos, oude schuur of gewoon bij u thuis is, alles kan en alles mag! De fotosessie is een fijn moment van samenzijn en door middel van de vragen die ik stel, de opdrachtjes die ik geef, ontstaat als vanzelf een ontspannen sfeer. Ik wil je op de foto zoals je bent. Op een gegeven moment heb je niet meer in de gaten dat je gefotografeerd wordt! Een prachtige herinnering voor altijd vastgelegd…

  • 1 – 1,5  uur fotografie bij je thuis of op locatie
  • Na de fotosessie maak ik een selectie van de mooiste foto’s, dit zijn doorgaans ongeveer 20-30 foto’s. Deze foto’s bewerk ik met Photoshop voor een optimaal resultaat en plaats ze dan in een online fotoalbum op een afgeschermd gedeelte van mijn site. Hieruit mag je 4 foto’s uitzoeken die je dan in hoge resolutie digitale bestanden (jpg) krijgt. Zo kun je zelf bepalen wat je met de foto’s wilt doen.
  • Indien gewenst zwart/wit, sepia of een andere bewerking mogelijk
  • Een selectie van 10 foto’s in webresolutie met daarop het logo van Wilma Brugman Fotografie (deze zijn van onvoldoende kwaliteit om af te drukken, maar wel geschikt voor gebruik op social media)
  • Diverse kledingwissels mogelijk

   95,- Euro

  •  Elke extra bestelde digitale foto in  hoge resolutie

  7,50 Euro

Heb je andere wensen of vragen, neem gerust contact met mij op via het contactformulier.

Ik werk samen met een vaklab voor het afdrukken van foto’s van professionele kwaliteit. Hier kunt u gebruik van maken (zie menu “Foto’s af laten drukken”). Mocht je er zelf niet uitkomen dan kan ik uiteraard de benodigde adviezen geven.

* Voor meer dan twee kinderen/volwassenen komt er een toeslag van € 10,- per persoon  bij.

Kinderen
Kinderen voelen zich fijn in een omgeving waar ze zichzelf kunnen en mogen zijn, zo fotografeer ik ze het liefst. Niet “opgeprikt” in een vreemde fotostudio met felle flitslampen, maar in hun eigen tuin, woon- of slaapkamer. Een kind hoeft niet altijd te lachen voor het mooiste resultaat. De ervaring leert dat de mooiste kinderfoto’s ontstaan als kinderen de camera niet of nauwelijks meer in de gaten hebben. Vanzelfsprekend neem ik ruim de tijd om je kind op zijn of haar gemak te stellen. Een reportage tijdens een kinderfeestje, in de speeltuin of op een andere favoriete plek van je kind(eren) behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Het regent op de dag van de sessie?
Als je het liefst buitenfoto’s wilt hebben dan maken we een nieuwe afspraak. Overigens is het helemaal niet erg als het bewolkt is. Heel erg donker weer levert een enkele keer wel eens problemen op aangezien ik het liefst met bestaand licht fotografeer. Dan is het raadzaam om een ander moment te kiezen voor de sessie. Dit gebeurt altijd in overleg.

Wat trek ik aan?
Kleding is natuurlijk een heel persoonlijke keuze. Jij moet je er in ieder geval lekker in voelen. Pas wel op met opvallende teksten en afbeeldingen op shirts, dat leidt alleen maar af van het gezicht. Het is altijd mogelijk om je tijdens de sessie een keer om te kleden. Wanneer er meerdere personen op 1 foto gaan dan kan het mooi zijn om de kleding op elkaar af te stemmen.

Moet ik verder nog ergens rekening mee houden?
Vooral voor kleine baby’s is het belangrijk dat het lekker warm is in huis. Ik fotografeer graag in de babykamer dus denk eraan daar ook te verwarmen. Plan je sessie op het juiste moment van de dag. Houdt rekening met slaap- en voedingstijden zodat je kindje zijn eigen ritme kan blijven volgen.

Reiskosten
Ik woon en werk vooral in de regio Apeldoorn maar krijg ook aanvragen uit de rest van Nederland. Woon je buiten het gebied met een straal van 10 km rondom Apeldoorn (vanaf postcode 7334) dan ben ik genoodzaakt een kilometervergoeding te berekenen van 30 cent per kilometer.

Eigendom foto’s Jou gezicht is van jou en jij hebt een bepaald portretrecht. Ik werk in jou opdracht en mag de foto’s zonder jou toestemming niet publiceren. Het auteursrecht van alle foto’s die tijdens de fotoshoot worden gemaakt berust echter altijd bij de fotograaf. Dit betekent dat de foto’s die je uiteindelijk uitgekozen hebt wel mag kopiëren voor eigen gebruik, maar dat je deze niet mag publiceren zonder naamsvermelding van de fotograaf. Het commercieel gebruik of doorverkopen van de foto’s is niet zonder meer toegestaan. Wil je foto’s gebruiken voor social media of dergelijke gebruik dan de foto’s met het Wilma Brugman Fotografie logo.